Problemi sa hosting serverom i sajtom

Problemi sa hosting serverima i sajtovima

U ovom članku pisaću o problemima sa sajtovima i hosting serverima na koje sam nailazio tokom godina, kao i o (utvrđenim) uzricima tih problema i njihovim rešenjima. Zamišljen je u formi niza “problem – odgovor”, koji će se godinama dopunjavati, ažurirati. Da sve bude na jednom mestu, relativno lako pretraživo. Gde god to nije od ključnog značaja, neću navoditi konkretne sajtove, niti hosting provajdere, ili tipove servera – kako bi podaci bili što sažetiji i što lakši za pretragu.

Za pitanje-odgovor koristiću format “FAQ”, koji omogućava Yoast SEO plagin. Za razliku od samog WordPress-a, Yoast-ov FAQ pravi blokove u schema.org kompatibilnom formatu (opširnije o tome sam pisao u članku o WordPress 5 i Gutenberg editor). No, da pređemo na stvar:


1. zlatno pravilo

Uvek, ali uvek proverite sve na svojoj strani, prvo.

  • Da li vaša Internet konekcija radi normalno za ostale sajtove?
  • Je li vam računar možda ima neki virus?
  • Jeste li platili sve račune?

Zatim proverite status servera/mreže hosting provajdera:

Provera statusa servera/mreže hosting provajdera. Objave uočenih problema obično budu tu prikazane.
Provera statusa servera/mreže hosting provajdera. Objave uočenih problema obično budu tu prikazane.

Više detalja o ovome napisao sam u članku o teh. podršci.

Tek nakon toga, probajte instrukcije napisane ispod, u zavisnosti od problema sa kojim se suočavate:


PROBLEM 1
Kada pokušam otvoriti stranicu sajta, dobijam:
“403 Forbidden
Access to this resource on the server is denied!”

Prva stvar koju treba proveriti je blokirana IP adresa od strane WAF-a hosting provajdera (Web Access Firewall).
Ovo se može lako proveriti tako što se pokuša konekcija putem VPN-a, sa drugom IP adresom (može i TOR browser da se koristi u tu svrhu), ili korištenjem Internet mreže provajdera mobilne telefonije, sa pametnog telefona (ne preko kućnog/poslovnog Wi-Fi, pošto će tada verovatno biti ista IP adresa kao i na računaru).
Ako tada sve radi normalno, znači da treba deblokirati svoju IP adresu iz kontrol panela hosting provajdera. Kada se ulogujete na panel i izaberete meni kao na slici ispod, obično vaša IP adresa bude automatski detektovana. Ako to nije slučaj, koristite whatismyip.com.

Kako deblokirati svoju IP adresu iz korisničkog kontrol panela hosting provajdera.

Šta ako konekcija preko druge IP adrese takođe ne radi? Naredna slika daje uputstvo za prvi korak:

Provera statusa servera/mreže hosting provajdera. Objave uočenih problema obično budu tu prikazane.

Ako vaš server/mreža nisu na spisku trenutno “problematičnih”, onda jedino ostaje da se obratite tehničkoj podršci provajdera, da utvrde u čemu je problem i reše ga. Kada pišete tiket, objasnite da ste proverili status servera/mreže i da ste pokušali konekciju sa (barem) dve različite IP adrese. Najverovatnije je problem do WAF (ModSecurity) pravila servera, ali moglo bi biti i nešto treće.


PROBLEM 2
Imam više domena (sajtova) i mejlovi sa (barem) jednog od njih ne stižu na drugi (druge)

Kada se domen postavi na jednom hosting serveru, server će mejlove upućene tom domenu, a poslate sa domena hostovanih na istom serveru, pokušavati proslediti na isti server. Čak i ako se domen (sajt) migrira na drugi server (kod drugog hosting provajdera), svi mejlovi poslati sa istog (starog) servera, biće dostavljani lokalno.
Ako obrišete domen i inbox za dati mejl, može se desiti da mejlovi budu samo odbijeni (bounce nakon pokušaja dostave na isti server).
Na primer, bikegremlin.com i io.bikegremlin.com su na serveru A.
Premestim bikegremlin.com na server B.
Šaljem mejl sa [email protected] na [email protected] i taj mejl ne stiže gde treba (biva dostavljen na server A, a ako obrišem bikegremlin.com sa servera A, stiže bounced izveštaj o grešci).
Rešenje: pre migracije podesiti mejlove da idu preko eksternog servisa. Ako se koristi eksterni mejl servis, ovo bi svakako trebalo podesiti, čak i ako se ne premešta sajt. Sledite uputstvo za podešavanje eksternog mejl servisa.

Share...

1 misao o “Problemi sa hosting serverima i sajtovima”

Komentiraj

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.