Dobrodošli

Updated: 11/09/2020.

I/O Gremlin je sajt o Internetu, računarima i tehnologiji. Ovde možete pročitati i objašnjenja i preglede (review-e, što bi rekli Englezi).

Gremlin konsultacije kontakt info
I/O Gremlin maskota

2015. godine sam napravio biciklistički sajt (bicikl.ikegremlin.com). Sve što je bilo potrebno uraditi kako bi sajt radio brzo i pouzdano sam zapisivao i objavljivao na sajtu, kako ne bih morao dvaput lupati glavu šta treba raditi. Vremenom se nakupilo takvih “IT” članaka, koji mislim da ipak ne treba da budu na jednom biciklističkom sajtu.

Zato sam odlučio da napravim I/O Gremlin, kao mesto za takve teme. Ako još neko to pročita i pomogne sebi – lepo. Ako ne, opet lepo. 🙂

Sve napisano ovde je pomoglo za nekloliko mojih i klijentskih sajtova. Napisano je onako kako ja volim: detaljno, u potpunosti i sistematično.

Komplikovanost objašnjenih procedura/članaka je, ugrubo, predstavljena ikonama:

Zeleno - jednostavno Plavo - srednje Ljubičasto - kompleksno
Zeleno – jednostavno
Plavo – srednje
Ljubičasto – kompleksno

Date ikone su na osnovu moje procene – u zavisnosti od nivoa predznanja, neće sve biti svakom podjednako jednostavno. To je samo (gruba) klasifikacija.

Linkovi sa proizvodima – na nekim stranicama stavljene su preporuke sa konkretnim proizvodima koji su, po mišljenju i iskustvu autora, dobar izbor. Linkovi su obično postavljeni za kupovinu i pretragu na Amazon.com sajtu. Tu se može videti kako proizvod izgleda i uporediti cene. Bike Gremlin sajt koristi Amazonov affiliate program. To znači da ako se neki proizvod kupi na Amazonu, preko linka sa Bike Gremlin sajta, cena za kupca je ista kao i da se direktno otišlo na Amazon sajt, ali Bike Gremlin dobija delić procenta. Ovo pomaže održavanje sajta (plaćanje hostinga, domena, zaštite…).

Za postavljanje komentara i pitanja:

Mora se sačekati da komentar/pitanje budu odobreni (I/O Gremlin pravila ponašanja).

Često postavljena pitanja:

Gostujući članci, linkovanje i politika reklamiranja

Share...