BikeGremlin pretraga...

Održavanje sajtova

Napisao sam niz članaka o održavanju web-sajtova. Pisani su detaljno i najjasnije što sam mogao, kako bi ih i početnici mogli razumeti i primeniti. Ako želite mene angažovati za tu namenu, podaci su dati ispod:


Usluge i cene

1. Basic održavanje sajta

Ova usluga obuhvata:

  • Hosting je uračunat u cenu. Zajedno sa besplatnom migracijom sajta na moj hosting. Pogledajte detalje na dnu ove strane.
  • Integracija sa Cloudflare zaštitom i CDN-om je uračunata u cenu.
  • Skladištenje barem jedne kopije bekapa sajta za svaki prethodni mesec, do 12 meseci u nazad (zašto je važno čuvati stare bekape) na lokalnom disku i na skladištu u oblaku (“cloud-u”).
  • Ažuriranje tema i plaginova na nedeljnom nivou (uz hitnije intervencije u slučaju bezbednosno važnih zakrpa).
  • Pomoć u slučaju problema sa sajtom ili manjih izmena. Radnim danima od 9 do 20 h po srednjo-evropskom vremenu (vremenska zona Beograd).

Cena: $340 mesečno.

Plaćanje: Payoneer, na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.

2. Plus održavanje sajta

Ova usluga obuhvata sve iz Basic paketa, plus:

  • Pravljenje bekapa na dnevnom nivou.
  • Apdejtovanje tema i plaginova u roku od 24 časa od pojavljivanja apdejta (radnim danom).

Cena: $560 mesečno.

Plaćanje: Payoneer, na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.

3. Gremlin održavanje sajta

Ova usluga obuhvata sve iz Basic i Plus paketa, plus:

  • Pomoć u slučaju problema sa sajtom 24 časa, 356 dana u godini.

Cena: $1660 mesečno.

Plaćanje: Payoneer, na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.


Usluge hostinga

Kada vodim brigu o vašem sajtu, važno je da temelj bude solidan. Dobar hosting je temelj svakog sajta. Ako hosting ne valja, sajt će imati raznih neočekivanih problema, padati, biti hakovan – sve što se može i ne može zamisliti.

Zato sam odlučio da nudim i uslugu hostinga, uračunatu u cenu, sa svakim paketom održavanja sajta. Zajedno sa besplatnom migracijom sajta na moj hosting.

Hosting koji nudim je brz, stabilan, sa odličnom zaštitom. Možete ostati na svom starom hostingu ako želite, ali preporučujem da prihvatite moju (ne besplatnu, ali uključenu u cenu) ponudu. Ne zbog uštede nekoliko evra, već kako biste i sebi i meni uštedeli dosta moguće glavobolje na duži rok. Ako iz bilo kog razloga ne budete zadovoljni, samo recite i besplatno ću migrirati vaš sajt nazad na hosting po vašem izboru (ili po mojoj preporuci, ako želite).

Napomene:

Ako prostor koji sajt zauzima na disku premaši 5 GB, za svakih dodatnih 5 GB se doplaćuje po 10 evra mesečno. Poređenja radi, moj sajt: bicikl.bikegremlin.com, sa stotinama stranica i hiljadama slika zauzima oko 1/2 GB (500 MB). Tako da je 5 GB dosta prostora (deset puta više) – i lako je proširivo po potrebi.

Prostor koji nudim je za vaš sajt i sve njegove fajlove. Nije za smeštanje bekapa, kolekcija slika i videa i bilo čega drugog što ne služi samom sajtu. Nudim hosting, ne cloud storage.

Slanje spem mejlova je strogo zabranjeno. Takođe, ako imate potrebu za pravljenjem mejling lista ili/i slanjem mejlova na više od 100 adresa po satu, preporučujem korištenje posebnog servisa za slanje mejlova (SendGrid na primer). Ovo mogu podesiti za Vas, po standardnoj konsalting tarifi (15 evra za 30 minuta), plus cena mejl servisa koji odaberete.

Uz doplatu od $25 mesečno, nudim pojačan hosting paket (3 GB RAM-a i 2 vCPU jezgra), kako bi i e-commerce sajtovi srednje veličine mogli lepo raditi (ažuriranje: ovo je sada uključeno u redovnu cenu). Ovaj hosting paket nudim po ličnoj proceni – ako procenim da je potrebna za sajt. Ne može se tražiti i ne može se kupiti zasebno – ne bavim se web-hostingom, ovo je specijalna ponuda samo za klijente – kako bi i njima i meni bilo lakše.

Ako veličina, ili broj posetilaca vašeg sajta prevazilazi kapacitete hostinga koji nudim, preporučiću nezavisnog hosting provajdera i paket koji odgovaraju zahtevima, pošto su stabilnost i sigurnost vašeg sajta važni. Ovde pričam o desetinama gigabajta prostora i preko 100.000 posetilaca dnevno (maksimalna cifra zavisi i od optimizacije i dizajna sajta). Ovakav hosting nije uračunat u cenu održavanja sajta.

Kontakt podaci i brojevi računa

Skip to content