BikeGremlin pretraga...

Optimizacija sajta

Sajt vam se učitava sporo, ili imate problema sa prevelikim opterećenjem servera? Rešenje je optimizacija sajta. U nizu članaka objasnio sam kako možete sami uraditi optimizaciju sajta. Ako želite da to ja uradim, podaci su dati ispod:


Standardi I/O Gremlin optimizacije sajta

Optimizacija se smatra završenom kada se implementiraju sve dogovorene izmene i proveri da sajt radi kako treba.


Paketi usluga i cene

1. Basic optimizacija sajta

Paket obuhvata:

  • Povezivanje sajta da radi sa Cloudflare.
  • Instaliranje i konfigurisanje WordPress plagina za keširanje koji dobro radi sa vašim sajtom (optimalan izbor zavisi od teme, korištenih plaginova i konfiguracije hosting servera). Ponudiću dobar besplatan plagin, ali ako se odlučite za neki plaćeni, vi snosite troškove licence plagina (ne bavim se preprodajom i trgovinom softverom).

Cena: $380

Plaćanje: na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.

2. Plus optimizacija sajta

Plus paket obuhvata sve iz Basic paketa, plus:

  • Konfigurisanje WordPress opcija tako da radi što brže.
  • Pregeld plaginova instaliranih na sajtu i sugestije (i izmene uz odobrenje) boljih rešenja za spore/loše plaginove.
  • Pregled ostalih uskih grla i sugestije za izmenu (i izmene uz odobrenje).

Cena: $560

Plaćanje: na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.

3. Izmena teme i optimizacija slika na sajtu

Neke WordPress teme su jednostavno loše napisane, tako da opterećuju server prevelikim brojem upita, drastično usporavajući sve. Jedini način za “popravku” ovakvih tema je njihova zamena nekom dobrom temom.

Pošto teme u velikoj meri utiču i na izgled i na funkcionalnost sajta, ove izmene znaju biti komplikovane – nekada traže i kompletan redizajn sajta.

Ovo možete uraditi sami, ili mene zamoliti. Pošto ovaj posao može biti obiman i komplikovan, cena zavisi od trenutno korištene teme, željenih funkcionalnosti i izgleda sajta, spremnosti na plaćanje gotove teme, alata i slično. Tako da u ovom slučaju moram pogledati, pa reći cenu, koristeći svoju standardnu tarifu za konsultacije (15 evra za 30 minuta) dok pregledam sajt.

Isto važi i za optimizaciju i promenu veličine slika koje su već postavljene na sajtu. Cena zavisi od broja slika i dizajna sajta (da li se koriste i plaginovi za galerije, na primer). Naravno, optimizaciju slika možete uraditi i sami, kako je objašnjeno u članku o optimizaciji slika za sajt. Može biti naporno, ali vredi kada su u pitanju performanse.

Raspon cene je od $2.000 do $5.000.

Kontakt podaci i brojevi računa

Skip to content