BikeGremlin pretraga...
Start » Usluge » Migracija domen registrara

Migracija domen registrara

Mnogi hosting provajderi nude besplatnu registraciju domena za prvu godinu, a kasnije je uključuju u cenu hostinga. Ipak, ako nemate potpunu kontrolu nad registracijom svog domena, vi praktično niste vlasnik svog sajta (da pojednostavljeno kažem). Veoma je važno da domen registrujete vi, u svoje ime, kod pouzdanog i proverenog domen registrara. Kao i da sami imate uvid u rok važenja registracije i da možete produžiti domen na vreme, najbolje za više od dve godine unapred za domene koji su vam bitni.

Napisao sam članak koji objašnjava kako sami možete prebaciti domen na drugi registrar. Koristim i preporučujem Namecheap (affiliate link). Ako želite da to uradim za vas, stojim na raspolaganju.


Usluga i cene

Usluga obuhvata sledeće:

  • Selidbu registracije domena sa postojećeg, na registrar koji ste izabrali (preporučujem Namecheap).
  • Objašnjavanje kako da izaberete i postavite dobru lozinku za svoj domen. Mogu je i postaviti za vas ako želite.
  • Postavljanje 2FA zaštite pri logovanju ako želite (ima i mana, mada jeste bezbednije s njom).
  • Produženje registracije domena za još 365 dana, s tim što vi plaćate troškove same dodatne registracije (nisu uračunati u cenu).

Cena: 70 evra + cena produženja registracije domena.

Plaćanje: na tekući račun, gotovinom, ili PayPal.

Cena produženja registracije domena zavisi od samog domena, tj. da li je .com, .net, ili neki treći. Okvirno se kreće oko 10 evra za većinu domena, ali ne za sve – može se proveriti pre migracije.

Kontakt podaci i brojevi računa