BikeGremlin pretraga...

Google Chrome ne prikazuje slike na Linuksu

Imao sam problema sa Google Chrome (i ostalim Chromium browserima kao što je Brave). Nije hteo normalno učitavati slike (i ikonice ekstenzija). Ovaj problem sam lako rešio:

Settings -> System -> Use hardware acceleration when available (isključiti)

Za slučaj da ovo gledate sa browsera koji učitava slike normalno (poput Firefox-a na Linuksu):

Chrome system podešavanja
Chrome system podešavanja

Princip je isti i sa ostalim browserima na Chromium bazi (poput Brave).

Šta uzrokuje ovu grešku?

Ne znam. Pretpostavljam da je problem do toga kako Chrome “komunicira” sa drajverima za displej. Problem mi se dešavao i sa Intel CPU “grafikom,” i sa Nvidia diskretnom grafičkom kartom. Doduše, nisam imao taj problem sa AMD grafičkom (lični podsetnik da proverim ovo još jednom i potvrdim).

Napomena:

Pokvaren prikaz ikonica ekstenzija je simptom ovog konkretnog problema – uz nedostatak prikaza većine slika. Ako imate problem samo sa prikazom slika, probajte ovo:

Settings -> Privacy and security -> Site settings -> Images -> Sites can show images (ova opcija je pri dnu – čekirajte je ako nije čekirana, odnosno ako umesto nje stoji čekirano “Don’t allow sites to show images”)

Ako neko ima elegantnije (sistemsko) rešenje za ovo – rad sam ga čuti.


Molim Vas da koristite BikeGremlin.net forum za sva pitanja i komentare.

Ako ste primetili neku grešku u članku, ili informacije koje nedostaju - molim Vas da mi na to skrenete pažnju komentarom na BikeGremlin forumu.
Na forumu možete pisati anonimno (stavite bilo koje ime/nadimak pri registraciji), ali mislim da je dobro da sve dopune i ispravke članaka budu javno dokumentovane (čak i ako njihov autor izabere da ostane anoniman).

Skip to content