BikeGremlin pretraga...

Brixly UK hosting recenzija

Ovo nije klasična hosting recenzija. Više skup mojih beleški vezano za prednosti, mane i specifičnosti Brixly.uk hosting provajdera (moj affiliate link).

Status: pasivan
Koristio sam/testirao uslugu od novembra 2021. – do aprila 2022.

Sadržaj:

 1. Ko je Brixly?
 2. Problemi u startu
 3. Tehničke stvari
 4. Resursi po nalogu – CloudLinux LVE limiti
 5. Performanse
 6. Tehnička podrška
 7. Cene
 8. Zaključak i preporuka


1. Ko je Brixly?

Nemam pojma. Na sajtu nema informacija o tome koje i čije servere koriste, od koga uzimaju bandwidth ni ko je vlasnik kompanije. Međutim, moj omiljeni sis. admin, Miguel (vlasnik MyW.pt hostinga) je tamo radio neko vreme i nisam čuo ništa ružno o njima. Takođe, Ympker sa LowEndSpirit foruma je imao dobro iskustvo sa Brixly.

Tako da se ovo istraživanje može opisati: “majmun radi što majmun vidi.” 🙂

Sad ozbiljnije: Brixly je relativno mala porodična kompanija iz Engleske. U poslu su od 2018. godine. Moto im je: “nezavisni, iskreni i pouzdani.” Izgleda da su specijalizovani za reseller tržište, mada nude i “WordPress hosting” koji deluje impresivno na papiru (nisam probao).

– Sadržaj –


2. Problemi u startu

U samom startu sam naišao na problem sa plaćanjem – stajalo je sve zakucano na stranici za “checkout” i nikako da pređe na deo kad treba da unesem podatke za plaćanje. Pokušavam više puta, sa dva različita browser-a. Ne ide. Momci iz Brixly-ja se kunu da se to prvi put dešava.

Dešava se...
Dešava se…

Posle više pokušaja i duže prepiske (bili su strpljivi i spremni da pomognu), na kraju sam pokušao prvo kreirati nalog, pa onda naručiti hosting sa već postojećim nalogom. To je uspelo! 🙂

Koriste procesor za uplate koji do sad nisam probao (worldpay.com). Nakon što sam naručio i platio za hosting uslugu, dobio sam lozinke za DirectAdmin i za procesor plaćanja u plain-text mejlovima. Naravno da sam ih odmah izmenjao – s tim što je procesor uplata dao loše uputstvo za to, pa ovde stavljam link za promenu te lozinke.

Ažuriranje, decembar 2021: Brixly je promenio način plaćanja na lakši, uobičajeniji. Super. Zbogom worldpay.com! 🙂

Imao sam i problem sa podešavanjem DirectAdmin bekapa. Teh. podrška je to rešila u roku od odmah. 🙂

Baza znanja i instrukcije su takve da traže prethodno znanje i iskustvo da bi se čovek snašao (koje srećom imam).

Dosta gunđanja, sad o dobrim stvarima:

– Sadržaj –


3. Tehničke stvari

Lične beleške za stvari nedorečene u bazi znanja.

Bekend panela za klijente je dobro urađen. Imaju alat za laku migraciju sajtova i mejlova na Brixly. Prelepo. 🙂

SSH
Da, SSH je dostupan, što olakšava dosta poslova. Aktivirao sam to čekiranjem opcije za korisnike u DirectAdmin-u, i whiteliste-ovanjem svoje IP adrese u kontrol panelu za klijente.

Koristite username i password za DirectAdmin, i port 22.

CloudLinux, JetBackup (sa čuvanjem 30 dana bekapa), LiteSpeed i ostala zvonca i praporci su svi tu. Cool.

Nema Redis i Memcached object keširanja – možda i sa dobrim razlogom (videti diskusiju na LowEndTalk forumu počev od linkovanog posta). Istina, Redis u izvesnoj meri poboljšava performanse WordPress-a – ali vidite poglavlje 5. 🙂

– Sadržaj –


4. Resursi po nalogu – CloudLinux LVE limiti

 • vCPU: 2 “jezgra” (200%)
 • I/O: 50 MB/s
 • IOPS: 1024
 • Entry processes: 30
 • Ukupno Procesa: 100
 • RAM: 2 GB

Otprilike poduplan uobičajen “industrijski standard” za CPU i RAM. Lepo. 🙂

Jako dobra fora je i što na zahtev, za nekih 6 evra mesečno, po jednom DirectAdmin pod-nalogu, može da se podupla RAM, Entry procesi i vCPU. Ovo je praktično jer se zahtevniji sajtovi mogu držati pod jednim reseller nalogom za lakši pregled (ne morate uzimati posebne jake shared hosting naloge).

– Sadržaj –


5. Performanse

Sve je to lepo na papiru, ali šta je u praksi? Pa, Brixly je brži od HostMantis-a! Što ga čini zvanično najbržim reseller hostingom koji sam koristio.

Koga zanimaju detalji, ovo su moje metode testiranja brzine hostinga.

Stabilnost? Ovo su moje uptime statistike, tu možete videti aktuelnu situaciju.

Zaštita? Koliko ja mogu proceniti sasvim OK.

Ažuriranje, mart 2022:
Uptime za novembar, i januar je bio 100%.
Decembar je bio na 99,97% (jedan prekid od 7 minuta).
U februaru je bilo dva kraća prekida i jedan prekid više sati jer automatska obnova SSL/TLS sertifikata nije prošla kako treba. Vidite naredno poglavlje ispod za više detalja.

– Sadržaj –


6. Tehnička podrška

Englezi su – šta sam mogao očekivati? Ljubazni, kompetentni i voze pogrešnom stranom puta.

Brzo odgovaraju i rešavaju probleme, bez stava da se osećaš kao klijent broj #82839.

Ažuriranje, mart 2022:
Automatska obnova SSL/TLS sertifikata nije prošla kako treba. Tehnička podrška kaže da je problem do Cloudflare-a. Objasnio sam da automatska obnova radi sa Cloudflare kod drugih provajdera čije usluge sam koristio, ili još uvek koristim – i sa DirectAdmin i sa cPanel reseller hostingom.

Ručna obnova sertifikata prolazi, ali to je dosta nepraktično ako se hostuje više sajtova (dodatna briga).

Za sada je ostalo na sugestiji teh. podrške da podesim Cloudflare na to da prihvata bilo koji sertifikat (ne isključivo javno priznate, autorizovane sertifikate – za detalje videti članak o asimetričnoj enkripciji). Bez ulaženja u detalje, ovo nije dovoljno sigurno za web-prodavnice i slične sajtove koji rade sa podacima korisnika. Rešenje je da se ne koristi Cloudflare proxy, sa svim prednostima i manama tog izbora (Cloudflare DNS bi još uvek mogao bez problema, naravno).

– Sadržaj –


7. Cene

Jeftini su. Pogledajte sami na sajtu (preko mog affiliate linka 🙂 ).

Ako stabilnost i performanse ostanu na ovom nivou (znaću za par meseci) – 12 evra mesečno za reseller hosting je badava. Ostali paketi su isto dosta povoljni.

– Sadržaj –


8. Zaključak i preporuka

Za sada sam veoma zadovoljan – vrhunska usluga po povoljnoj ceni. Ipak, sačekao bih barem do nove godine pre donošenja neke “konačne odluke” – a i svakako ću ažurirati članak dok god koristim uslugu, kao i ostale moje recenzije hostinga.

Za sad je ovaj sajt hostovan kod Brixly-ja, a ako sve bude OK, od Nove Godine ću moći polako seliti i druge. 🙂

Ažuriranje, mart 2022:
Nakon problema sa automatskom obnovom SSL/TLS sertifikata i načina na koji su “rešeni” (videti 6. poglavlje za više detalja), odlučio sam otkazati Brixly pretplatu.

Brixly je daleko od lošeg, ali izgleda da je HostMantis, sa svim prednostima i manama, postavio standarde koje je po svemu sudeći teško prevazići, u smislu performansi, stabilnosti i fleksibilnosti.

U smislu resursa dostupnih po jednom reseller hosting pod-nalogu, Brixly je neprevaziđen i ispada izuzetno povoljan. Ali, kako stvari sada stoje, preferiram provajdere kod kojih automatska obnova SSL/TLS sertifikata radi i sa Cloudflare podešenim kako treba.

Da li ovo znači da je Brixly još hosting provajder? Ni blizu. Samo znači da za mene ima boljih rešenja – a ovaj tekst je prvenstveno namenjen kao moj lični podsetnik (kao i većina ostalih tekstova na sajtu). Što se mene tiče, Brixly je najbolja alternativa za povoljno hostovanje više sajtova koji traže moćnije resurse (reseller hosting sa nabudženim resursima). Ipak, HostMantis i Veerotech deluju nešto pouzdanije, moram priznati (mada sa puno više ograničenim resursima za reseller hosting naloge).

Ovde je mesto da dodam još jednom affiliate link – neće se jahta sama kupiti! 🙂

Osnove ponašanja i kretanja na jedrilici
Vidi – majmun koji priča! 🙂

– Sadržaj –


Molim Vas da koristite BikeGremlin.net forum za sva pitanja i komentare.

Ako ste primetili neku grešku u članku, ili informacije koje nedostaju - molim Vas da mi na to skrenete pažnju komentarom na BikeGremlin forumu.
Na forumu možete pisati anonimno (stavite bilo koje ime/nadimak pri registraciji), ali mislim da je dobro da sve dopune i ispravke članaka budu javno dokumentovane (čak i ako njihov autor izabere da ostane anoniman).

Skip to content